Επίπεδο Junior

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Junior απευθύνεται σε μαθητές Α΄ & Β’ Δημοτικού (6-7 ετών).

Περιγραφή Προγράμματος

Στόχος Προγράμματος

Η γνωριμία των μαθητών με βασικές έννοιες των Θετικών Επιστημών αλλά και η πρακτική τους εφαρμογή μέσα από μηχανικές κατασκευαστικές δραστηριότητες.

Εκπαιδευτικό υλικό

LEGO WeDo 1.0 & LEGO WeDo 2.0 της σειράς LEGO Education​

Δομή Προγράμματος

14 τετράμηνοι κύκλοι των 12 μαθημάτων (7 έτη).    Διάρκεια 120’/μάθημα.

1 μάθημα/εβδομάδα

Όλα τα προγράμματα της Ακαδημίας περιλαμβάνουν:
  • Παράδοση μαθημάτων από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του ΠΑ.ΜΑΚ.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης υπογεγραμμένη από το ΠΑ.ΜΑΚ.

Δείτε αναλυτικά τα επίπεδα του προγράμματος:

Robotics

Αποτελεί την πρώτη επαφή με τον κόσμο της Ρομποτικής και του STEM. Οι μαθητές κατασκευάζοντας ποικίλες-απλές ρομποτικές μηχανές, θα αναπτύξουν κατασκευαστικές-κινητικές δεξιότητες και θα αποκτήσουν βασικές έννοιες από τον κόσμο των φυσικών επιστημών και του προγραμματισμού.

Mechanics

Τα παιδιά θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με τα δομικά στοιχεία. Θα μελετήσουν την αποδοτικότητα του μοχλού, της τροχαλίας και θα πειραματιστούν με τα γρανάζια. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους με όρους μηχανικής και φυσικής. Ακόμη, θα έρθουν σε επαφή με νέους τρόπους προγραμματισμού και χρήση tablets.

Coding

Γνωριμία με το νέο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch. Οι μαθητές θα εξασκήσουν την αλγοριθμική τους σκέψη και θα εμβαθύνουν στον προγραμματισμό.  Οι κατασκευές τους πλέον, θα έχουν πιο ολοκληρωμένη μορφή πλησιάζοντας σε λειτουργικότητα πραγματικές ρομποτικές κατασκευές που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

League

Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τους προηγούμενους 3 κύκλους μπορούν να επιλέξουν να σχηματίσουν μια ομάδα. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την προετοιμασία των ομάδων για τοπικούς, πανελλαδικούς ή διεθνείς διαγωνισμούς.

 Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας.